ATS Events

 Evenementenbureau als hobby

'Verlichte' presentaties in het goud.

Een filmpje over de intocht van Sint Piter en Aldemar in Grou op 12 februari 2022, te bekijken via Youtube. Klik op de foto.

 


De link naar 'Sint-Nicolaas'. Het bezoeken van deze site geeft beleving van geschiedenis tot nu.
De Canon van Sint-Nicolaas (4 november 2023)     

De Canon van Sint-Nicolaas geeft belangrijke aspecten uit het leven van Nicolaas en de ontwikkelingen daarna tot op de dag van vandaag. Behalve zijn leven wordt aandacht geschonken aan legenden, de heilige, de bedevaartplaats Bari, andere typerende plaatsen van Nicolaas, opvallende metgezellen en betekenisvolle tradities. Aldus schrijver Jan van Wijk.

De bisschop, de boeman en de beloner          (14 november 2021)

In De bisschop, de boeman en de beloner keert de lezer terug naar het einde van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en ontdekt vervolgens in acht hoofdstukken hoe het Sinterklaasfeest tot ver in de 19e eeuw ingezet werd bij uiteenlopende historische gebeurtenissen, maatschappijopvattingen en religieuze twisten. Aldus de schrijver Roelof-Jan de Wild.
Heilige Nicolaas, bruggenbouwer tussen Oost en West (9 november 2020) 

 

Het is geen ‘Sinterklaasboek’ zoals er veel meer zijn. Dit werk voert de lezer mee naar de bron: de man die geboren werd in Klein-Azië, binnen het huidige Turkije. De man ook, rondom wie vele legenden ontstonden waar het grote publiek niet eens weet van heeft. Aldus de schrijver Marcus Vankan.